"Най-честните мошеници на света" от Йордан Попов

Сборникът с разкази "Най-честните мошеници на света" от Йордан Попов излиза на книжния пазар на 31 януари. Книгата е на Издателство "Хермес", обем 144 стр.

За книгата

Светът е пълен с мошеници, наивници, красавици, полицаи, вируси, антибиотици, фалшиви дипломи, съмнителни професори, струнни музикални инструменти, подсладители, хамбургери и не на последно място китайци. Когато смесим всички тези елементи на единица площ се получава една смехотворна сплав, която е в състояние да разбие всяко мрачно настроение, необяснима тъга и темерутство в начален стадий. Хумористичният разказ е ключът, който отваря доброто настроение и желанието за общуване. Носете този ключ в джоба си, той все някога ще ви потрябва.

За автора

   
Йордан Попов е роден в София. Завършил е българска филология и история в СУ "Св. Климент Охридски". От студентските си години до наши дни сътрудничи и работи като редактор и главен редактор във в-к "Стършел". Публикувал е над тридесет книги, някои от които са преведени в чужбина. Носител е на националните награди "Чудомир", "Алеко", "Стоян Михайловски" и "Райко Алексиев" и на международните "Златната Нике" в Гърция, Екселенц на сатирата – в Сърбия, за най-добър разказвач през 2011 г., и наградата за най-добър чуждестранен разказ "Обалдуй" в Русия. Автор е на  документални и анимационни филми, както и спектакли в Сатиричния театър.

* * *
Разказваческият талант на Йордан Попов е облагороден от онази рядка във всяка литература, светла и трептяща атмосфера на смеха. Смехът – този скъпоценен дар от Бога – оформя и слага своя знак върху всичко, което този автор пише…
Станислав Стратиев, 1998 г.

Сподели в: