Най-успешното ABBA шоу идва за първи път в България

На 21 ноември столичната зала Универсиада ще избухне в музиката на ABBA, изпълнена от Arrival. Те са единствената група в света, която притежава ексклузивни права, лично предоставени от създателите на ABBA, да пресъздава напълно идентично точната версия на концертите на ABBA. Шведската група, която е обиколила целия свят от 1995 г. насам с близо 40 концерта в САЩ само тази година, е също така единствената с разрешение от Owe Sandström, дизайнерът на всички дрехи и сценични костюми на най-известната шведска банда за всички времена, да използва създадените от него облекла.

Всичко в шоуто на ABBA Arrival е 100% на живо, а звукът на ABBA е толкова идентичен, че дори най-ревностните почитатели на групата не могат да открият разлика. По време на официален тест през 2005 г. в ефира на шведското национално радио всички решават, че изпълнението на Arrival на Dancing Queen, е истинското изпълнение на ABBA.

The Мusic of ABBA е единствената запазена търговска марка в света, одобрена от оригиналния състав. Тази подкрепа само може да загатне на какво са способни младите ABBA. В Arrival свирят и истинските музиканти от ABBA като Finn Sjöberg (китара), Roger Palm (барабани) и други. Естествено, шоуто е основно фантастичната музика на ABBA, но по време на него музикантите също така разказват истории около създаването и преживяванията с групата.

Arrival наскоро получиха и ексклузивно позволение от Björn и Benny да представят и запишат неиздаденото парче на ABBA – Just a notion. Парчето трябва да бъде готово до края на годината, а феновете на концерта им в София ще бъдат сред първите, които ще го чуят.

Песни като Dancing Queen; Money, money, money; Waterloo ще бъдат представени с толкова блясък, че ще се почувствате като онези късметлии, слушали ABBA на живо. Светлините спират дъха, а декорацията на сцената ще ни върне в една отминала епоха на пищна, диско елегантност. След разпадането на най-известната шведска банда, се появяват много имитатори, но това шоу е единственото, получило съгласието на четворката от Швеция. Най-идентичното и най-забавното. Над 20 000 продадени билета за концерт в САЩ само доказват силата на Arrival.

Официалните фен клубове на ABBA като Intermezzo, Abbamail и други обявиха шоуто като най-доброто съществуващо шоу в почит на ABBA в света.

В края на една ABBAсолютна година (за пръв път ABBA оглавиха класацията на Billboard, филмът Mamma Mia! счупи всички рекорди по гледаемост, Playstation пускат специална игра, посветена на групата) българските фенове ще могат да преживеят ABBA магията в един специален концерт.

* * *

Всички от ABBA се събраха заедно заради филмова премиера
Публикуваха топ 20 на най-добрите песни за шофиране

Сподели в: