Най-новият и бързо развиващ се международен ежемесечен филмов фестивал

На 20 Септември 2007 година, в София се състоя откриването на фестивала и България официално стана част от международната мрежа на Future Shorts, състояща от  над 21 държави, провеждащи ежемесечни FS прожекции.
Той има за цел да предложи едно алтернативно филмово преживяване, което бива често съпровождано от други мултимедийни изяви. Програмата, която се обновява всеки месец, предлага селекция от алтернативни и некомерсиални филми и анимация, преобръщащи радикално представите за света на всеки зрител. 

Кината и клубовете в Лондон, София, Париж, Лисабон, Брюксел, Единбург, Осло, Москва, Киев, Будапещ и още много други градове, всеки месец откриват един нов свят за зрителите си. Мрежата на Future Shorts започва от Англия и достига чак до Бразилия и далечна Южна Корея.

Тази мащабност дава възможност за уникална селекция на творби от международни автори,  която не притежава нито един друг фестивал в света.

Специални събития

Future Shorts взима участие в организацията на кино събития, които имат за цел да въздействат на зрителя, чрез прожектирането на късометражно кино в нестандартна обстановка и пространства.
Преврърна се в задължителна част от музикалните фестивали Glastonbury, The Big Chill и Nokia Lab в Русия. Представено е на London Film Festival и Rock n’ Roll Cinema, където късометражните филми се смесват с музикални гигове и пърформанси.

Програмата ни е дързък опит да обхванем цялостно късометражното изкуство, прожектирайки филми на доказани творци като Майк Ли, Спайк Джонс, Крис Маркер, Мишел Гондри, Патрис Леконт, студентски проекти и домашно експерементално видео. 

Ние силно вярваме в потенциала на късометражното кино, достигането му до голяма аудитория и възпитаването на културни ценности сред зрителите.
Фестивалът е признат от кино-творците, кино­индустрията и пресата, като най-иновативното движение в сферата на некомерсиалното кино, което вече има успех и в България.

 
Future Shorts БЪЛГАРИЯ
За шест месеца от съществуването му, фестивала проведе успешни събития не само в София, но и в Варна. Започвайки нов месец разпростира мрежата си вече и до арт­столицата на България – Пловдив.

Future Shorts ПЛОВДИВ

Future Shorts ПЛОВДИВ  ще се случва един път месечно в най-добрите клубове за жива музика, открити сцени и градски места. Вечерите в Пловдив ще продължават с музикални случки и живи събития.
Предстоящата премиера в Пловдив ще се състои на 9 Април от 21:30 часа в клуб “Петното на Роршах“, съпроводена от музика и парти на новия ъндърграунд мувмънт от DJ-и, дзайнери и артисти – Porn in Da USA

Сподели в: