Най-известнаната японска легенда оживява в романа "47 ронини"

На 19 декември на книжния пазар ще излезе книгата "47 ронини" от Джоан Виндж. Тя е написана по сценария едноименния филм на Крис Морган и Хосейн Амини, по идея на Крис Морган и Уолтър Хамада. Филмът ще бъде пуснат по кината от 27 декември, успоредно със световната му премиера.

Романът пресъздава една от най-широко интерпретираните японски легенди за 47 воини, живели през ХVІІІ век. В неравната борба срещу злото те се изправят срещу безбройна армия, а тяхното най-силно оръжие се оказва мъжът, когото сами са прогонили от земите си.

Автор на книгата е Джоан Д. Виндж, осъществил романизацията по сценария на едно от най-очакваните кинозаглавия на 2013 година. Сценарият е на Крис Морган и Хосейн Амини. Самата филмова продукция бележи завръщането на Киану Рийвс в света на голямото кино, след като през последните години той взе участие в няколко независими филмови заглавия. По време на първото събитие за представянето на филма в Лондон през 2011 година актьорът сподели: „В жанрово отношение за мен това е история за отмъщението, но също и за невъзможната любов. Всеки от персонажите е въвлечен в борба и има копнежи, които никога няма да може да изпълни“.

За книгата „47 ронини“

Когато господарят им става жертва на коварния Кира, който отнема земите му, 47 самураи са унижени и прогонени от домовете си. Без чест и водач, те вече са отхвърлени от обществото ронини. Смелите воини се заклеват да погубят злия самозванец, но се нуждаят от изключителните умения на Кай – мелез, обречен на жестоко заточение. Отгледан от легендарни със силата и бойните си умения свръхестествени същества, единствено той може да преведе търсещите отмъщение ронини през тежките изпитания.
Кай никога няма да забрави презрението, с което тези мъже са се отнасяли към него. Той обаче се присъединява към тях от почит към мъртвия им господар. Кай изпитва и силна любов към неговата дъщеря Мика, която Кира държи в плен. Така поробеният изгнаник става най-страшното им оръжие. Той ще се превърне в героя, вдъхновил шепата бунтовници да превземат вечността.

Обем: 432 стр.
Цена: 14,95 лв.
Издателство "Хермес"

Сподели в: