Най-добрия поп-рок изпълнител ще бъде оценен от Група „032”, Игор Митрович и Лиляна Пенчева

На втория ден от програмата на 16-тия Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите”, гр. Сандански (8-ми септември 2011г.) ще пеят две от най-популярните младежки групи на България – представена от „032” и „No frames” и македонските победители от Eurovision 2009 – „Next time”.

Фестивалният ден се открива с изложбата „Жега, жажда, живот”. Тя включва фотографии, картини и плакати. Нейни автори са Благой Цицелков (България) и Митко Гогов (Македония).

От 16:00ч. ще се открие сцена на съвременни улични изкуства на централната паркова алея в гр. Сандански, където ще се изявят графитъри и брейкъри от Балканите.
В 18:00 ч. на пл. България  се открива и сцената за традиционни изкуства, там ще се представят ансамбли от България, Гърция и Турция.

Фестивалната програма продължава с конкурса за ,,Най-добър млад поп-рок изпълнител” с начален час 20:00ч. Група „032” и победителите от миналогодишния БМФ – Игор Митрович и Лили Пенчева, са специални гости и жури на конкурса. В него взимат участие: Стефания Милевска и Фани Христова от Македония, Ана-Мария Янакиева, Виктория Георгиева, Веселина Дебренлиева и Анелия Андонова.

Фестивалът се реализира единствено и само от доброволци от страната и чужбина.
                             
Всички мероприятия ще се излъчват на живо в сайта на фестивала – http://byfestival.eu/.
                                            

Сподели в: