Най-добрият български DJ ще участва на световните финали в Лондон

DMC (Disco Mix Club), най–големият световен DJ шампионат се завръща отново в България след 13 години пауза. На 31 май 2008 г.  DMC Bulgaria и клуб Escape ще представят DMC Bulgaria DJ Championship 2008, който ще излъчи най-добрия български DJ. Той ще има възможността да премери сили със своите колеги от всички страни по света на световните финали – DMC World DJ Championship през есента в Лондон. Сред тях ще бъдат DJ-и от Австралия, Белгия, Финландия, Австрия, Канада, Бразилия, Мексико, Испания, Швеция, Китай, Швейцария, Южна Африка и др.

От началото на годината българските DJ-и тренират за DMC Bulgaria DJ Championship 2008, за да покажат отново на света високото си музикално ниво. В надпреварата ще вземат участие и имена, все още непознати на българската клубна сцена, които ще представят своите виртуозни способности пред специалните гости на събитието и жури в шампионата – DJ-ите, спечелили DMC World DJ Champion 2006 и 2007. DJ Netik (2006), който гостува в България през 2007 година и показа на публиката как с две плочи може да се изсвирят стиловете Electro, Drum’n’Bass, Hip-Hop и Funk, а с една плоча – да се направи прекрасен и отчетлив бийт в реално време. DJ Rafik (2007), който доказа още веднъж на световната публика, че на DMC DJ Championship могат да се използват всякакви звуци и стилове, като включи в програмите си музика от изпълнителите Nirvana, Red Hot Chili Pepers, Rage Against, Lenny Kravitz, умело съчетани с любимите му стилове HipHop, Funk и Drum’n’Bass.

DMC World е създаденa като организация през 1983 година от Tony Prince в Лондон, а DMC World DJ Championship е първият DJ шампионат в света. Провежда се на територията на Европа, Азия, Африка, Австралия и Америка, като през годините се свързва с имената на много световноизвестни DJ-и, сред които DJ Jazzy Jeff, Carl Cox, Chad Jackson и DJ Q-bert. В началото основните музикални стилове, използвани от състезателите в шампионата са Hip-Hop, Funk и Disco. С течение на времето шампионатът дава много по-голяма свобода и стилово разнообразие на участниците. Освен познатите стилове, днес в програмите на DJ-ите присъстват модерните Electro, Breakbeat и Drum’n’Bass, както и използването на звуци от всякакви други музикални стилове. През тази година България стана част от световното семейство на DMC DJ Championship.

Сподели в: