Най-добрите фотографи в света се събират в София

За първи път в България само за четири дни ще бъдат представени 10 от най-добрите майстори на фотографското изкуство в света, отличени с най-престижната международна  награда за фотография Hasselblad Masters Awards.

Изложбата на техните фотографии ще бъде показана от 24 до 27 април 2009г. в Амфитеатъра на хотел Арена Ди Сердика, ул. Будапеща 2-4 в гр. София.

Hasseblad Masters Awards представят най-доброто от фотографията като вдъхновение, комуникативност и красота. Всяка година отличават по един фотограф в 10-те категории на конкурса – архитектура, репортаж, мода, художествена фотография, обща фотография, пейзаж и природа, портрет, продуктова и сватбена фотография, както и в отделната категория “upcoming” за нови таланти. Те се присъждат като признание за професионални фотографи с изключителен принос в изкуството фотография.

Те са млади и стари, от Изтока или от Запада, класици и експериментатори, традиционалисти или с модерен и дори футуристичен светоглед. Обединява ги може би само едно-единствено нещо – те са майсторите на момента и емоцията, пресъздадени в образ – майстори в  изкуството и професията, наречени фотография.

В рамките на  изложбата ще бъде показана по една широкформатна фотография на всеки от 10-те избрани фотографи за 2008 година.

Сподели в: