Най-добрите танцьори се събират на Хип-Хоп фестивал Got Flow II във Варна

Национален Хип-Хоп фестивал Got Flow II събра в Двореца на културата и спорта във Варна най-добрите танцьори от страната.  Форумът се провежда за втора поредна година по инициатива на сдружение Център за съвременен уличен танц и община Варна.

На сцената в зала “Конгресна” ще се изявят 11 групи с общо 80 танцьори. Участниците са разделени във възрастови групи от 12 до 15 години и над 16 години.  Те имат както солови изпълнения, така и колективни.

Фестивалът е с конкурсен характер. Това прави надпреварата още по-оспорвана. Всички участници ще получат грамоти, а победителите ще представят България на Европейското първенство по Хип-Хоп, което ще се състои в Холандия през октомври.

Хип-Хопът културата добива все по-голяма популярност у нас. Тазгодишният фестивал е включен в Световните дни за младежка активност, които се отбелязват от 23 до 25 април.

На Got Flow II са поканени и двамата най-известни Хип-Хоп хореографи в Европа – петкратният световен шампион Желко Божич от Словения и Габор Хартман от Унгария, който е бил два пъти европейски и два пъти световен шампион.

Сподели в: