Най-верните фенове на Рут Колева ще си тръгнат с диск от концерта й в София

На 14 септември, Рут Колева ще открие сезона в Sofia Live Club с промоция на новото си EP – „Future Sweet“. Шоуто ще посрещне и специалните гости от Rebelites, Southwick, Riverman, Basscatz и Sound Solutions, заедно с които Рут е създала 5-те трака, включени в диска.

Концертът започва в 22:00 часа със зареждащия сет на DJ Marten. След това с Рут на сцената ще се качат Теодор Иванов – барабани, Елена Ангелова – перкусии, Стоян Джаферов – китара, Симеон Петрунов – бас, Филип Александров – клавишни, Волен Милчев и Ралица Николова – беквокали.

Най-верните фенове, които са си купили билет за концерта на 14 предварително, ще си тръгнат от клуба с подарък – „Future Sweet“ с автограф . За всички гости в Sofia Live Club в петък EP-то ще е достъпно и на специалната цена от 5 лв.

Във „Future Sweet“ влизат:

1. „Slow Fire“ fr. Rebelites
2. „Нищо Друго“ fr. Southwick
3. „Heartful“ fr. Riverman
4. „Moving Forward“ fr. Basscatz
5. „ Heaven“ fr. Sound Solutions

Slow Fire“ е пилотното парче в EP-то и е съвместно дело на Рут и свежата реге банда Rebelites, с които тя се запознава покрай трибют на Боб Марли. Веднага след това решават да направят песен заедно. Идеята се ражда много бързо. Следващата стъпка, която предстои, е видео към „Slow Fire“. Oсвен това музикантите имат планове да правят още неща заедно в бъдеще.

Нищо друго“ е великолепна колаборация с новото име на качествената българска музика – неподражаемата фънк формация Southwick. Парчето е плод на дълга подготовка и за първи път беше представено по време на Годишните музикални награди на БГ радио през април тази година. Песента ще бъде включена и в дебютния албум на Southwick, който предстои да излезе през ноември.

Heartful“ е общ проект на Рут и Радослав Славчев (Riverman), който тя харесва като музикант от много години. Ето защо песента става факт за няколко дни.

Moving Forward“ е по музика и текст на Basscatz и Илия Григоров. За кратко време песента влезе в ротации в много международни радиостанции. Звучи дори и в австралийския ефир. Видеото към нея е един от първите български клипове, излизали в канал в престижната платформа на Youtube – VEVO.

Heaven“ е резултат от взаимодействието между Рут и Sound Solutions, заедно с които преди време тя решава да направи парче за музикален конкурс. „Heaven“ се ражда след дълги и вдъхновяващи часове работа, продължили няколко месеца. То е създадено благодарение на Ясмин Исинов и Огнян Гърков, както и на гост музикантите Александър Георгиев (китара) и Цветан Чобанов (саксофон).

В момента Рут е в Амстердам, където записва втория си албум. Тя ще се върне в София специално за концерта на 14 септември и още на следващия ден заминава отново за холандското студио, в което текат записите на новите й парчета.

Билетите за концерта-промоция на 14 септември вече са в продажба на www.eventim.bg на цена от 10 лв. Цената на входа в Sofia Live Club ще бъде същата.

Сподели в: