Най-величественото еспресо изживяване

“Най-величественото еспресо изживяване” – заглавието на 16-то издание на календара на Lavazza за 2008 г., създадено от известния шотландски фотограф Финли Маккей. Под художественото ръководство на агенция Armando Testa, календарът показва пищността на въображаеми кралски дворове чрез оригинална фотографска интерпретация.

Шестте образа, дело на един от най-модерните творци в съвременната фотография, са вдъхновени от стила Арт Нуво. Фотографиите загатват за въображаемите светове на имперските дворове във Франция и Китай и дори за рицарството през средните векове. Има намек за ирония, чувственост и елегантност, които са в перфектна хармония с качеството на известното еспресо Lavazza.

С прелъстителният си вид сред разкошни декори, кралиците от календара ви канят да се насладите на едно величествено изживяване, а кралят на календара е еспресото Lavazza – кафето, което властва във всяка фотография.

Франческа Лаваца, мениджър на отдел “Корпоративен имидж” в компания Lavazza, коментира: “Финли Маккей ни спечели със своята отдаденост на темата и на цялостния проект. Маккей създаде един елегантен и разкошен, чувствен и в същото време ироничен и модерен календар. Ако трябва да определя Финли с една дума, бих казала, той е енергия в чистата й форма.”

Франческа Лаваца продължава: “Нашето еспресо и фотографията са обединени от непосредствеността, силата и енергизиращото усещане, което дават.”

Шестнайсетото издание на календара включва и творение на английската дизайнерка Вивиан Уестууд. Италианският дизайнер на луксозна бижутерия Дамяни също е предоставил накити с диаманти, които да допълнят облеклото на кралиците.

Настоящото издание на календара на Lavazza дава богат израз на женствеността на нежната половина от човечеството. Независимо дали става въпрос за очарователна муза или богиня, жената винаги е върховната кралица на един ексклузивен и елегантен свят.

Сред бижутата, главни герои на кадрите са грандиозната поредица със София Лорен, блестящи 81 каратови диаманти и колекцията медальони на Жулиет. Очарованието на отминалия неподражаем живот в колекцията на Жулиет (1352 г.), която съчетава розов диамант, разсечен по специфичен и ексцентричен начин, наполовина светъл знак, който комбинира очарованието и мистицизма на изтока с архитектурни детайли, обединяващи препратки към свободата, идеалната тема с изображения на календара.

Посланието на календара е следното: всеки може да си позволи една “кралска” почивка за кафе, един миг на истински лукс и елегантност, едно наистина необичайно чувствено изживяване. Важно е обаче да знаеш как да избереш правилното кафе. Еспресото с марка Lavazza винаги спазва своето обещание да ни накара да се почувстваме като крале и кралици … поне докато си изпием кафето.

Фотографи на календарите на Lavazza
От 1993 до 2007
1993 и 1994 Хелмут Нютън
1995 Елен фон Унверт
1996 Фердинандо Шанна
1997 Алберт Уотсън
1998 Марино Паризотто
1999 Магнум Фотос
2000 Елиът Ервит
2001 Мартин Франк и Ричард Калвър
2002 Давид Лашапел
2003 Жан-Батист Мондино
2004 Тиери ле Гуес
2005 Ервин Олаф
2006 Елън фон Унверт
2007 Еухенио Рекуенко

Сподели в: