Наивизъм от Росен Рашев-Рошпака в галерия Париж

От 2-ри до 20-ти октомври столичната галерия Париж ще покаже изложбата на известния български художник Росен Рашев-Рошпака.

В изложбата ще бъдат показани най-новите творби на автора, които могат да бъдат определени като концептуален наивизъм. Обединяващо за повечето картини е стремежа на художника да направи един своеобразен мост между своето “музейно” изкуство към съвременния човек.

Оригиналното съчетание на материали като маслени бои, конопени въжета, зебло, цветни конци и медни пластини спомага за едно силно знаково въздействие на произведенията, които не случайно са обединени под заглавието “Знаците на един живот”.

Естествени, концептуални и модерни
– така могат да бъдат определени новите творби на Рошпака, който е на 37 години и е едно от явленията в съвременното българско изкуство.

Много от неговите картини вече са притежание на български и чуждестранни  музеи. Росен Рашев има над 20 самостоятелни изложби, както и няколко престижни международни награди, а само преди дни се завърна от Международнoто Бианале за наивистично изкуство в гр.Зайчар, Сърбия.

Всички почитатели на Рошпака ще могат да видят на живо как художникът създава една своя картина, както и да разговарят  с него по време на организираните демонстрационни часове през първите 3 дни от изложбата.
Новите творби на Рошпака ще могат да бъдат разгледани и “он-лайн”- в уеб сайта на галерия Париж.

Изложбата ще продължи до 20-ти октомври 2007 г.

Сподели в: