Над 2000 български фенове бяха в артистична балканска вихрушка

Съчетанието между изпълнения на живо на N.O.H.A., Коста Костов (Balkanxpress) и Катя (Kompott) събра над 2000 фенове на нестандартния саунд в софийския парти център 4 км. миналата събота. Публиката не можеше да си поеме дъх буквално и преносно заради претъпканите две зали на клуба и вихрещите се балкански, джаз, брейкбийт и какви ли още не ритми.

Партито, което бе част от поредицата музикални събития TEREN, откриха Dickie, Tulpa и Oxydant. Последният така бясно тупаше по барабаните, че завърши изпълнението си с разкървавена ръка. Не по-малко се раздаваше и Cheeba – саксофонистът от Root Soljah, който продължи да акомпанира на Dickie, Tulpa и Oxydant половин час повече от предвиденото. В съседната зала пък публиката ставаше свидетел и участник в проекта "Bulgar – bulgar” – пресъздаден от бийтовете на DJ Phoenix и Skiller. За да може да е още по–"булгар”, за фон на бийтбоксовете си диджейте бяха избрали кадри от българския бит като детски катерушки, каруци, забрадки и т.н., които прожектираха на екрани в залата. 

След подобаващото загряване на терена страстите се нажежиха до краен предел при появата на Филип Ноха от Чехия, Минерва Диаз Перез от Испания, Шеви MC от Бруклин, Тим Рашид, Алекс Кух, Джош Ейкъндърг и Тобиас Белкер от Германия. N.O.H.A. взривиха изпадналата в екстаз публика в пълен състав. По време на продължилото близо два часа изпълнение се носеха звуците от най-популярните хитове на групата като "Dive In Your Live", Tu Café, Past Windows, More Pepper, Gipsy Valley, Pijama. Въпреки възникналия 10-минутен проблем с разлята бира върху пулта N.O.H.A реагираха бързо и обърнаха изпълнението си на професионален бийтбокс между Шеви и Миневра. За радост на всички въпросният пулт беше светкавично оправен и продължи да функиционира.

Теренът не можа да се успокои до 7 ч. сутринта под зареждащите балкански ритми на Коста Костов от Balkanxpress и Катя от триото Kompott. Те радваха феновете не само с професионалните си миксове, но и с непринудено поведение зад пулта, което предразполагаше публиката към дивно и неуморно кършене. Така с откровено балканско звучене завърши първия по рода си TEREN.

Енергията на изпълнителите обаче продължи да витае из цялата столица дни след концерта. В понеделник вечер машинистът от BalkanXpress Коста Костов със своя колега по терен DJ Phoenix непредвидено решиха да развихрят поредните балкански ритми в столичния бар "Петък” за изненада на всички присъстващи там.

Изявите си на българска земя не свършиха и за N.O.H.A., които бяха специални гости на "Шоуто на Слави”. Организаторите от Feelme crew вече обработват материала от backstage филма за N.O.H.A, който ще бъде официално представен следващия месец.

Сподели в: