Над 20 групи и артисти от Европа и САЩ – в шоукейс програмата на MusicPRO 2013

Над 20 групи от всички стилове ще се включат в шоукейс програмата на най-бързо развиващата се музикална борса на Балканите – MusicPRO. Второто издание на музикалното събитие отново ще бъде разделено на 3 модула – търговско изложение с всички видове играчи в българската музикална индустрия, международна конференция с лектори и 11 фестивала от цяла Европа и международен шоукейс.

Шоукейс“ е кратка (обикновено 40-минутна) концертна форма, в която групи и диджеи презентират музиката си пред професионална публика (както и всички присъстващи на ON! Fest, разбира се), за да промотират себе си, да бъдат поканени за бъдещи участия и да намерят нови фенове.

За първи път тази година MusicPRO ще предложи освен дневна, и нощна международна шоукейс програма в центъра на София. На 21 септември, събота в *MIXTAPE5* ще свирят групи и артисти от Европа и Америка. Професионалистите и меломаните ще могат да се запознаят и забавляват с омагьосващия джаз с полско-украински фолклорни мотиви на Dagadana (Полша), лудото джипси латино на The Zuralia Orchestra (Румъния), фънк-соул хип-хопа на Batsauce & Daly Daisey (САЩ) и добре познатия акустичнен фолклорен дъбстеп и дръм енд бейс на Оратница (България). След групите партито ще продължи с горещите бийтове на Madrugadao DJ (Белгия), слънчевия прогресив реге сет на Lazy Face Selector (България) и Tony Boogs  (Холандия), който ще премине през целия спектър от deep house до диско.

Вече са ясни и финалистите в конкурса Nescafe 3in1® CAREER BOOST, които ще можем да гледаме на живо в двата фестивални дни. Компетентно жури в състав Рут Колева (музикант и мениджър), Никола Шахпазов (музикален журналист и главен редактор на Програмата), Иван Бошев (музикален продуцент, „Пекарната“) и Мартин Михайлов (музикален промоутър и управител на Строежа) определи деветте групи, които ще се борят за голямата награда – запис, постпродукция, издаване и дистрибуция на дебютно EP, промо видео, и пълно мениджърско, букинг и PR обслужване и обучение за 3 месеца. Шанс с взривоопасни концерти да победят ще имат Acoustic Corporation, Gang Jah Army, The Bold Dreamers, Weil, Abysmatic, Soulslept, Noth, Mneme и Voltage.

Още 5 български формации ще участват в дневната шоукейс програма на MusicPRO. На сцената в събота публиката на ON! Fest ще е сред първите, които ще чуят Belonoga  – новият проект на Гергана Димитрова (Мистерията на българските гласове, Ева Квартет), свързващ български фолклор с електроника, гласово семплиране на живо и аборигенски мотиви. В неделя ще  ще чуем психеделичния дарк-ембиънт фрий-джаз на Е.U.E.R.P.I., новият общ проект на Space Dub Jammers с експериментаторите от Cheap Trix, магичните фолк-джаз композиции на Acid Folk Collective и свежия рок на Rockschool Band.

Цялата програма на MusicPRO е на http://onfest.bg/bg/music-pro/program

MusicPRO и ON! Fest те предизвикват: Включи се!

***
Цени на билетите:
ON! Fest 2 дни + ON! Party HMSU Класика: 30 лв.
(всички зони  на ON! Fest без гейминг конференцията GDS Bulgaria)
ON! Fest 2 дни: 20 лв.
(всички зони на ON! Fest, без ON! Party HMSU Класика и гейминг конференцията GDS Bulgaria)
ON! Fest Party HMSU Класика: 25 лв.
(включва само ON! Party HMSU Класика)

Билети за ON! Fest може да намерите в мрежата на EVENTIM.BG:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/on-fest-2013-inter-expo-center-329757/event.html#

ON! Fest е единствен по рода си в България и на Балканите фестивал, който събира всички течения на съвременното градско изкуство, забавления, спорт и начин на живот. За трети път между 20 и 22 септември в Интер Експо Център тематичните ON! Зони ще оживеят с музика, танци, графити, технологии, видео игри, фотография, азиатска култура, градски и екстремни спортове и още много активности, в които всеки посетител е не просто зрител, а участник. Все по-значима част от програмата са трите професионални събития за кариерно и бизнес развитие – Конференцията за разработка на игри GDS Bulgaria, най-голямата българска музикална борса – MusicPRO и Предприемаческа конференция Innov8, която стартира тази година.

ON! Fest се организира от Gaming Entertainment и Интер Експо Център. Фестивалът е част от кандидатурата на София и югозападен регион за "Европейска столица на културата" за 2019.

ON! Fest е член и съучредител и на Българска Фестивална Асоциация (www.bfa.bg).

MusicPRO се осъществява с медийната подкрепа на Muzikant.org, MySound.bg, Metal Katehizis, Metal Hall, Metal Hammer Bulgaria и  Djambore.com.

ON! Fest се провежда с медийната подкрепа на Българската национална телевизия, Vbox7, Dnes.bg, Bravo, Teenproblem.net, Vesti.bg, Stand.bg, Timeart.bg, Sofialive.bg, Teenews.eu, Afk TV, Mika Magazine, Sportal.bg, btvnews.bg, Hotnews.bg, Novini.bg, TeenViewSofia, ViewSofia, URBN.me, Edna.bg, Salsa.bg, bgDancer, Animes-bg.com, PCWorld, Webcafe. Go Guide, Kafene.bg и Offnews.

Снимка 2: Dagadana
Снимка 3: Madrugadao

Сподели в: