Над 150 книги бяха дарени на деца лишени от родителска грижа в Дом „Асен Златаров“ в София

Над 150 книги бяха дарени на деца лишени от родителска грижа в Дом „Асен Златаров“ в София. Книгите бяха закупени от десетки съпричастни клиенти и посетители на книжарници „Фют“ за по-малко от месец. В инициативата се включиха и много деца, които донесоха свои книжки и направени от тях поздравителни картички.

„Близо 90% от нашите клиенти посрещнаха много топло нашата инициатива и с желание се включиха в нея. Те с удоволствие избираха книги за децата, лишени от родителска грижа. С тази инициатива ние като граждани не само правим едно добро и благородно дело, но и даряваме на децата много ценни неща като поглед към други светове и надежда, знание и интерес към четенето.“, коментира Стела Петрова, продавач – консултант в книжарница „Фют.

В Дом „Асен Златаров“ пребивават 38 деца от 7 до 18 години. Сред книгите, които малчуганите получиха има историческа литература, развлекателни романи, учебни помагала и други.

„Даряват ни много дрехи и играчки, но книгите са нещо, което ме правят щастлив. С тях се пренасям в друг свят, но и знам повече и по-лесно ще си намеря по-добро място в живота“, сподели Слави, едно от щастливите деца.

Инициативата е част от кампанията „Походът на книгите“ на Асоциация „Българска книга“. Целта й е да насърчи четенето сред децата и младите хора.

Сподели в: