Над 15 000 заглавия ще има на ХХVII-я Софийски международен панаир на книгата

Над 15 000 заглавия ще има на ХХVII-я Софийски международен панаир на книгата, съобщиха пред журналисти организаторите. Той ще бъде открит на 3 декември в НДК и ще продължи до 7 декември 2008 г. Над 300 издателства ще покажат на българските читатели книги, издадени в последните години. Тази година чуждестранното участие включва  представитнели от Русия, Беларус, Босна и Херцеговина, Сърбия и Иран.

Организаторите от Асоциация “Българска книга” обещават богата културна програма. Ще има около 20 изложби, дискусии, срещи с писатели и поети, 10 кръгли маси и др., каза Владислав Симеонов – директор на Софийския международен панаир на книгата. За първи път някои от проявите ще са извън НДК – в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, в Централния военен клуб (където ще се състои “Поетичен Никулден”, посветен на поета Николай Кънчев), в училища, а в Пловдив лекция ще изнесе професорът по българска литература от Белградския университет Михал Пантич.

За децата ще има изключително разнообразие на книги и прояви
. На руския щанд например ще бъде изграден детски кът, на който всеки ден ще се показват театрални представления за деца и викторини.

Още по темата

Сподели в: