"Надежда сляпата" – театрален спектакъл на камерна сцена "Славянска беседа"

На 16 май, от 19 ч. на камерна сцена "Славянска беседа" ще се играе театралния спектакъл "Надежда сляпата" от Боян Папазов.

Постановка: Иван Ковачев,  Участват: Савина Бързева, Илиян Марков

”Ти говори, от писане полза няма. От никакво писане няма полза. Щото хартията гори. Може цялата Земя да гръмне, само думите няма. Думите огън не ги гори. Нас няма да ни има, ама думите ни ще си летят из Космоса. И един ден някой ще ги чуе, ще ги прихване и ще каже:” Гледай ти к'ви работи ставали из тоз' Космос! Г'лей ти к'ви работи са ставали на таз' Земя, дето я няма!”  

думи на Надежда Рашкова Маркова – Сляпата

“Надежда Сляпата“ съдържа в себе си голяма вътрешна енергия и дълбоко хуманно послание. Това е текст, който може да има реален художествен ефект върху зрителите.“

Боян Папазов

* * *
Историята на Надежда е една от малкото оптимистични прогнози за нашето съвремие. На тази по рождение сляпа жена, систематично й е отнемано всичко което тя докосва, по пътя към своята мечта – да намери човек с който да се разбира. „ Една надеждичка, една защитка
,която да ми е и за баща и за майка.“ Искреното и всеотдайно превъплъщение на Савина Бързева с чаровния й диалект развеселява, разплаква и разкрива подробности за мрака, в който живее младата жена и от който всъщност не се страхува. За нея слънцето е непознато и плашливо а страшният и разказ разкрива постепенно нещо ново за човечността и важните неща в живота.
 

Билети на касата на театъра: 02 / 987-58-95 , в Grabo.bg и л и theatre.bg

Сподели в: