Наближава концертът на Шарл Азнавур в София

Една от легендите на френската музика ще изпълни „Арена Армеец“

Големият Шарл Азнавур ще изнесе за първи път у нас голям концерт на 30-ти ноември в зала “Арена Армеец“ по покана на Продуцентска компания АРТ БГ.

Азнавур ще остане у нас 4 дни и ще пристигне заедно със семейството си. Любопитно е, че Шарл Азнавур е заявил желание да похапне българско кисело мляко, наред с всички други здравословни продукти, за които се грижи лично готвачът му.

Специално за събитието арената ще бъде преобразена във френски театрален салон с драматичен декор и червен килим, а местата ще бъдат лимитирани до 5500 човека, които ще имат възможност да се потопят изцяло в атмосферата на ненадминатото френско музикално изкуство. Събитието се осъществява в партньорство с Френския културен институт.

Билетите за събитието са в продажба в мрежата на Eventim.

На рекордната възраст от 93 години френският Франк Синатра, както често е наричан,  е в невероятна форма и не е спирал да концертира през последните няколко години в най-големите световни зали с нестихващи овации от страна на публиката. В София ще го видим в рамките на есенното му турне, с което той си казва „Сбогом“ с публиката и сцената. Голямото турне ще завърши с концерт в Москва, след което Азнавур ще се отдаде на заслужена почивка.

Роден в семейството на арменски имигранти под името Шанур Вахинаг Азнавурян, още в ранна детска възраст изпълнителят навлиза в света на театъра. Започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур. За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ.

Азнавур създава песни преди всичко за любовта. Написал е над 1000 песни и мюзикъли, направил е над 100 записа и е играл в 70 филма. Азнавур пее на 5 езика и е един от най-известните френски певци зад граница, като е изпълнявал песни в Карнеги Хол и много други бляскави концертни зали. В актива си Азнавур има 100 милиона продадени албуми, 1200 песни, 80 филма, 294 албума и хиляди концерти в над 90 държави.

Песента, която печели любовта на феновете из цял свят и изстрелва Шарл на 1-во място в много държави, се нарича “SHE” – включена е и в саундтрака на блокбъстъра “Notting Hill”. Други негови хитове са и“La Mamma”, “La Bohème”, „Paris Au Mois D’aout“, Tous les visages De l’amour, Et Moi Dans Mon Coin и много други.

Сподели в: