Мюзикъл с музиката на Green Day

Ново поприще за изява намериха музикантите от Green Day – на 20 април ще се играе новият бродуейски мюзикъл „American Idiot”. Любопитното е, че репертоарът на пиесата е базиран на два от албумите на пънк-рок бандата – American Idiot и 21 Century Breakdown – двете своеобразни връхни точки в творчеството на Green Day. И двата музикални проекта са част от най-продаваните в световен мащаб рок албуми на изминалото десетилетие.

Сценарият към мюзикъла е написана от Billie Joe Armstrong и многократно отличавания автор Michael Mayer. Музиката, разбира се, е дело на Billie Joe, Mike Dirnt и Tre Cool, под музикалното ръководство и оркестрацията на Tom Kitt, продуценти са Ina Pittelman и Tom Hulce.
Mюзикълът „American Idiot” проследява вълнуващото пътуване на трима млади приятели, борещи се да открият смисъл в един свят на катаклизми, на фона на наелектризиращата музика на Green Day. Единият от героите търси любовта, но вместо това, става зависим от наркотиците, другият иска да създаде семейство, но се оказва потънал в самота, а третият преследва приключението, но се сблъсква с война. В крайна сметка обаче тримата се събират отново и се опитват да поправят грешките си.

В  мюзикъла са включени всички песни от „American Idiot”, както и няколко от последния им проект 21 Century Breakdown, който им донесе и награда Грами за най-добър рок албум.

Албумите на Green Day са в България благодарение на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Сподели в: