Мъдри родители – умни деца – съвети в книга от Ейлин Кенеди-Муър и Марк Лоуентал

"Мъдро родителство за умни деца" е книга от Ейлин Кенеди-Муър и Марк Лоуентал от поредицата на Издателство Сиела "Родители на новата ера". Наръчникът има подзаглавие – "Да отгледате и развиете истинския потенциал на детето си".

* * *

Когато родителите описват страховете си относно развитието на децата си, често започват с изречението „Моето дете е умно, но…”.

Потенциалът е опасна дума. Когато някой ви каже, че вашето дете има „истински потенциал”, навярно ви става приятно.  Постиженията в училище обаче не са достатъчни, за да научим детето да живее пълноценно. Много деца срещат различни трудности, водени от чувство за перфекционизъм, от страх от усилие, от приемането на успеха за нещо постоянно и евентуално последвал провал, от „зазубрянето” на справочна информация, борят се за постигане на равенство, или просто не се чувстват щастливи от успехите си. Мъдро родителство… е наръчник, който обяснява и търси причините за тези вътрешни борби на детето и предлага на родителите стратегии как то да се справи с чувствата си и да създава удовлетворяващи взаимоотношения с другите.

*Как да укротите перфекционизма?
*Кое е „достатъчно добре“?
*Как детето ви се приобщава към другите?
*Как се отнася детето ви към критики, конфликти и разочарования?
*Как да създадете у детето отношение към сътрудничеството и съревнованието?
*Как детето ви се вмества в група?
*Какво е отношнието на детето към авторитетите?
*Как детето ви се държи с тези, от които зависи?
*Малко повече за натиска за постижение

Обем: 328 с.
Цена: 14 лв.
Превод от английски: Лиляна Лакова-Панова

Сподели в: