Мутафова покани публиката на стотния си рожден ден

"Иска ми се да се срещнем и на стогодишнината ми!" – с тези думи Стоянка Мутафова се обърна снощи към публиката, която беше изпълнила до краен предел голямата зала на Сатиричния театър.

"Сигурна съм, че всички вие ще бъдете тук и аз ще бъда много щастлива!" – обяви актрисата под бурните аплодисменти на публиката.
Зрителите бяха дошли да гледат любимата си актриса в спектакъла "Столетие мое", в който тя играе възрастна дама, която празнува 100-годишния си рожден ден заедно с дъщеря си, внучката и правнучката си.

Примата на българската сцена получи цветя от Сатиричния театър, където играе от създаването му преди 60 години. След спектакъла първи на сцената я поздрави директорът на театъра проф. Здравко Митков. Последваха поздравителни адреси и кошници с цветя от Министерството на културата, Народен театър "Иван Вазов", Младежки театър "Николай Бинев", НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", Театър Българска армия и Фондация "Аскеер". Кошница с плодове поднесоха от името на председателя на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев.

В публиката аплодираше и министърът на културата от служебното правителство Рашко Младенов.

Снимките са на фотографа Ромео Чолаков.

Сподели в: