Музика от френския кралски двор във фестивала "Изкуството на Барока"

В програмата на фестивала "Изкуството на Барока" на 20 ноември, от 19.30 ч. в Концертната зала на Национално музикално училище "Л. Пипков", 19.30 ч., адрес: ул."Оборище" № 17, ще се състои концерт "Музиката на Барока".

В програмата:

Ансамбъл Les Ambassadeurs / Alexis Kossenko
Диригент: Алексис Косенко
Солисти: Андерс Далин – тенор (Швеция)
Зефира Вълова – цигулка

Повече за концерта:

В навечерието на 250-годишнината от смъртта на двама от гениалните френски композитори, за първи път в България ще бъдат изпълнени арии за отконтр (специфичен тип тенор, характерен за френския барок) из най-известните опери на Жан-Мари Льоклер и Жан Филип Рамо. Сред тях са прословутите Air pour les Sauvages, цигулковия концерт в ре мажор и флейтовия до-мажорен концерт, арии за haute-contre из оперите “Платея”, “Кастор и Полюкс” с един от най-търсените тенори за френски бароков репертоар Андерс Далин(Швеция), който с уникалния си глас е съвършеният избор за този репертоар на големите европейски сцени.

Международният ансамбъл Les Ambassadeurs не само ще съпровожда солиста, а ще представи
френската инструментална музика от времето на Рамо с концерти за цигулка и за флейта траверсо от Льоклер в изпълнение на Зефира Вълова и Алекси Косенко.

Място: Концертната зала на Национално музикално училище "Л. Пипков", 19.30 ч
Адрес: София, ул."Оборище" № 17

БИЛЕТИ

КАСА "Кантус фирмус"- зала "България"
Тел.: 00359 (2) 980 4787 00359
София 1000, ул. Аксаков №1 и
www.ticketsbg.com

и пред залите, непосредствено преди концертите

Фестивалът „Изкуството на барока“ е част от Календара на културните събития на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата

Сподели в: