Музика от саундтрака на Alone in the dark в концерта на Мистерията на българските гласове

Две парчета от музиката към култовата сред тинейджърите игра Alone in the dark ще бъдат включени в концерта на Мистерията на българските гласове на живо в зала 1 на НДК на 8 ноември тази година. Ако господ имаше iPod, музиката в него щеше да е на „Мистерията на българсктите гласове”. Това са част от коментарите на феновете на играта „Сам в тъмното” (Alone in the Dark), чиито саундрак е в изпълнение на известния нашенски хор.

С концерт на формацията и прожекция на документалния филм „Балканска мелодия“ ще бъде открита Киномания 2012. Филмът разказва за откривателя на „МистериятаМарсел Селие и съпругата му Катрин и за тяхната обща любов към музиката на Източна Европа. Българските копродуценти на лентата са Агитпроп /“Момчета, което беше цар“, „Георги и пеперудите“, „Проблемът с комарите“/ и БНТ.

Саундтракът към електронната игра „Сам в тъмното” (Alone in the dark) е реализиран през 2008 г. от композитора Оливие Деривие. Всички композиции са изпълнени от "Мистерията на българските гласове", текстовете са изцяло на български. В началото на ноември 2008 г. хорът присъства и на официалната премиера на играта във Франция, където представя музиката на живо.

Билетите за „Балканска мелодия” и концерта на „Мистерията на българските гласове” са вече са в продажба в билетен център на НДК на цени от 10 лева.

Сподели в: