„Музиката на Америка“ стартира на 23 октомври с бляскав филмов концерт

Третото издание на цикъла „Музиката на Америка“ стартира по традиция с концерт с филмова музика. На 23 октомври в зала „България“ ще бъдат изпълнени най-хубавите мелодии от култови американски кино-творби като: „Кърстникът“, „Гладиатор“, „Имало едно време на Запад“. В юбилейния месец на Джеймс Бонд, концертът предлага специална сюита от избрани мелодии за агент 007.

За първи път у нас ще звучат и някои любими френски филмови хитове като „Полицаят от Сен Тропе“ и „Професионалистът“. Музикалното разнообразие се допълва от мюзикълите „Моята прекрасна лейди“ и „Котки“, включени в програмата с оркестрови фрагменти.

В музикалното събитие ще участват над 120 музиканти от Класик ФМ оркестър и Хор на Класик ФМ радио, ръководени от френския диригент Бруно Мембре, носител на награда от фондация “Йехуди Менухин”. Специално за концерта са подготвени два аранжимента на песните „Мамма мiа“ и „Dancing queen“ от мюзикъла „Мамма мiа“ на Бени Андершон и Бьорн Улвеус (АВВА). Хористите ще се изявят още в изпълнението на марш из филма „Мостът на река Куай“ и „Полицаят от Сен Тропе“.

Цикълът „Музиката на Америка“ се организира за трета поредна година от „Кантус Фирмус“ и Фондация „Америка за България“. Следващото събитие от програмата на цикъла е концерт с откъси от класически американски мюзикъли. Солисти на концерта, който ще се състои на 4 декември 2012 г. в зала „България“, са певците Тари Кели (САЩ) и Васил Петров (България), а на диригентския пулт ще застане Роб Фишер, един от големите специалисти в областта на мюзикъла.
Билети за концертите от цикъла „Музиката на Америка“ могат да бъдат закупени на касата на „Кантус Фирмус” в зала „България“ и онлайн на www.ticketsbg.com, на цени от 12 до 40 лв. Касата е отворена в работни дни от 9:30 до 13:30 и от 15:00 до 19:00ч.

Сподели в: