"Музиката край леглото ми" от Кюршат Башар скоро по книжарниците

За книгата:
Романът "Музиката край леглото ми", претърпял две преиздания в родината му, е болезнена изповед на главната героиня, чиято драматична история пресъздава перипетиите на една невъзможна, неосъществима любов, белязана от реалните събития през 60-те години в Турция, от един военен преврат, свалил от власт правителството на Аднан Мендерес и осъдил на смърт немалко министри. Такъв е и любимият на главната героиня – съпруга на дипломат, от чието име Кюршат Башар води своя разказ. Анкара, Истанбул, Лондон, Париж, Венеция са градовете убежища за откраднатите и грижливо кътани мигове на мимолетното щастие.

"Понякога си мислим, че сме в някаква фантазия, а всъщност изживяването от нас е реалност. Понякога, възприемайки всичко като реалност, не осъзнаваме, че виждаме една фантазия. Описаното в тази книга е реалност. И същевременно е лъжа. Защото е написано от мен."

За автора:
Телевизионният водещ в ТРТ, Канал 6 и Каналтюрк (където до днес се излъчва негова авторска програма), журналистът и колумнистът Кюршат Башар (роден 1963 г.) навлиза в писателското поприще през 80-те години. Дебютният му сборник с разкази е отбелязан с престижната турска литературна награда "Халдун Танер", а последвалите четири романа и две публицистични книги го правят още по-популярен в цяла Турция.

Корична цена: 14 лв.
Страници: 352
Издава: ИК Колибри

* * *

Вижте още:
Новата книга на Орхан Памук се казва "Музеят на невинността"

Сподели в: