Музикално-поетична премиера на "Азбука на желанията" от Димана Иванова

Не просто на премиера на книга, а на музикално-поетичен пърформанс ни канят издателство "Scalino" и The Art Foundation. Събитието ще се състои на 16 октомври, в неделя, от 18 ч., когато Димана Иванова "Азбука на желанията" ще представи втората си поетична книга с поезия.

За книгата ще говори Амелия Личева, а специално участие ще има еквадорската поетеса Карина Галвес, която ще изпее няколко песни и ще разкаже за поетическото си приятелство с Димана Иванова. За акомпанимента ще се погрижи Константин Кучев с китарата си.

Повече за Димана Иванова:
Димана Иванова е родена през 1979 в гр. Варна. През 2003 г. се дипломира в Софийския университет "Свети Климент Охридски" като магистър-филолог с две специалности – славянска филология с профил чешки език и литература и френска филология. Два пъти е носител на наградата за млади чешки преводачи от конкурса "По стъпките на Григор Ленков", организиран от Чешки център в София – 2002 г. за превод на разказа "Калокагатия" на Франтишек Гелнер, и 2006 г. за превод на поезия на Катержина Рудченкова, Луиза Новакова, Радек Малий и Радек Фридрих.

Автор е на множество преводи в литературния печат и на превода на книгите "Светият демон" (изд. "Ерго", 2011) на Петер Били от словашки език и "Една дълга нощ в Бискупов" (изд. "Жанет-45", 2011) на Тереза Рийдълбаухова от чешки език. Член е на редакционния съвет на сп. "Българи" в Прага и на Синдиката на чешките журналисти.

Автор е на поетичната книга "Покана за баща" (изд. "Ерго", 2012). Нейни стихове са преведени и публикувани на английски език. Доктор по сравнително литературознание на Карловия университет в Прага. В момента работи като учител по френски език, изкуство и култура и ръководи училищната библиотека на Гимназията в гр. Малацки, Словакия.

Сподели в: