Музикалният фестивал "Златният Арлекин" ще се проведе за втори път в Плевен

Второто издание на фестивала за българската популярна песен “Златният Арлекин” 2008 ще се проведе на 1 и 2 ноември в Драматичен театър “Иван Радоев” в Плевен. Форумът, който е под патронажа на кмета Найден Зеленогорски, е посветен на именития български певец и композитор Емил Димитров.

10 песни ще бъдат представени в конкурса за българска популярна песен. Сред изпълнителите са Милица Божинова и Асен Масларски, Искрен Пецов, Маргарита Хранова, както и младите Георги Денков, Борислав Мирчев, Сунай Чалъков и др.

За първата категория “Конкурс за българска популярна песен” ще бъдат връчени Голяма награда в размер на 2000 лева и статуетка “Златният Арлекин”, изработена от художника Роман Добрев, както и I, II и III награда, съответно по 1800, 1500 и 1000 лева. Премиите за втората категория “Конкурс за български поп изпълнител” са I награда – 500 лева, II награда – 400 лева и III награда – 300 лева. Наградата на публиката, която ще бъде определена чрез попълване на анкетни карти от присъстващите в залата, е в размер на 500 лева.

“Смятаме, че в България има ниша за професионален музикален фестивал, подготвен от професионалисти. Нашият фестивал ще бъде едно елегантно, официално, класическо съвременно събитие, за да можем да дадем алтернатива на българската публика да види нещо различно”, каза на пресконференция Даниела Кузманова – музикален продуцент и един от организаторите.

Сподели в: