Музикална програма по време на София Филм Фест 2015

Party ZoO програмата включва Jeremy?, Top Stoppers и Swing Revival Collective

Цяла седмица, между 6-ти и 12-ти март, всички мело и киномани ще слушат 1000 names, Jeremy?, The Top Stoppers, Acoustic Corporation, LaText, Mr Morski и Swing Revival Collective на живо. Музикалната програма на София Филм Фест Party ZoO по традиция ще се проведе в Matti D. Началният час на всички събития е 22:00 ч., с изключение на суинг купона на 12-ти март, който ще се завихри още от 21:00 ч.

Откриващото парти в петък е подчинено на двамата диджеи от 1000 names, които не се спират пред нищо, за да забъркват хип хоп с електронни ритми. Нико (99 Mistakes) и Марго (Casio Blaster) самоопределят стила си като „turn the lights out home kind of clap“ и карат феновете да ръкопляскат на музикално-филмотечна вълна на 6-ти март.

Следващата тематична вечер (7-ми март) не задава въпроси, а категорично „черпи“ посетителите на Matti D с Jeremy?. След успеха на видеото им Fake Fruit вече Ерсин Мустафов, Ташо Колев, Росен Ватев и Емо Бонев категорично си завоюваха прозвището на една от най-перспективните алтернативни български банди.

Освен тях, няма как любителите на качествен хип хоп да пропуснат опияняващия глас на Yoko от The Top Stoppers, които забиват в Matti D на 8-ми март. От 2012 г. насам Piro, Yoko, Feel и Wosh не признават граници в стила си и вдигат високо ръцете на хип хоп феновете (и не само).

В понеделник, на 9-ти март, Party ZoO продължава с пълен заряд от фънк, суинг и етно благодарение на Acoustic Corporation. Шестимата музиканти, чието турне е в разгара си, предлагат акустични пътешествия, закачлива брас секция и грууви бас линии, съчетани с еклектични барабани.

Пътуването из дебрите на музикалната програма на София Филм Фест включва романтиката на LaText и непринудеността на Миро Морски. На 10-ти март Елена Пенева, Петър Чухов, Иван С. Вълев и Гриша Маникатов от LaText обстрелват пак с неподправена рок поезия. На 11-ти март пък Mr Morski and The Amateurs ще дадат да се разбере, че техните октави и китари се чуват далеч отвъд софийското равно поле.

За финал Party ZoO раздвижва всички party animals със Swing Revival Collective на 12-ти март. Съставните части на машината са седем музиканти, които не жалят феновете на суинга, а принуждават всички да танцуват.
Входът за „зоологическата музикална градина“ във Фестивалния център Matti D е свободен за всички киномани, които представят билет, акредитация или покана за Sofia International Film Fest.

Програма Sofia International Film Fest 2015 Party ZoO

6 март – 1000 names
7 март – Jeremy?
8 март – Top Stoppers
9 март – Acoustic Corporation
10 март – LaText
11 март –  Mr Morski and The Amateurs
12 март – Swing Revival Collection

Прочетете още:
Още два световни хита в програмата на 19-ия София Филм Фест

Български филми в програмата на 19-ия София Филм Фест

София Филм Фест посвещава специална програма на продуцента Карл Баумгартнер – Бауми

Спечели един от 5-те Златни билета за София Филм Фест

Сподели в: