Музикалната програма на ONE DESIGN WEEK 2014 – Пловдив

Концертът за откриването е отменен заради бедственото положение, наводненията във Варна, Добрич и Велико Търново,, и региона,   в съпричастие с жертвите.

На 20 юни, в 21.00 Полвдив посреща ONE DESIGN WEEK 2014. Мястото е паметника на Альоша. В продължение на 9 дни, ще има 13 партита. Входът е свободен!

За първи път през 2014 година музикалната селекция на ONE DESIGN WEEK е самостоятелен модул в програмата на фестивала. Изборът на имената в нея поверихме на Галин Попов, който превърна в меломанска референция музикалната програма на великотърновското арт пространство ТАМ. 13 български и чуждестранни артисти ще пускат на различни места в Пловдив в деветте фестивални вечери. Достъпът до всички партита е свободен.

Стартът е от високо: от паметника Альоша, на Бунарджик тепе, където на 20 юни, от 21:00 часа, ONE DESIGN WEEK 2014 ще бъде открит с концерт на канадския музикант и продуцент Дан Бодан. Той обича да смесва експериментален електронен данс с романтични балади. Дан Бодан се мести в Берлин през 2007 г. и работи успешно с редица  музиканти, дизайнери и продуценти. През последните две години той издава поредица от сингли, включително с Alexis Taylor от Hot Chip, а в Пловдив ще чуем и парчета от новия му албум с нюйоркския лейбъл DFA Records.

Малко по-късно танците и добрата музика се местят в клуб Stage 51, където заплануваното after party с Mr. Vanderley ще даде официален старт на музикалната програма на фестивала.

Всяка вечер между 21 и 29 юни от 21:00 ч., в лаундж зоната на ONE DESIGN WEEK в квартал Капана, музикални домакини са диджеите от Пловдив Melformator-САЮЛКЕ, Noboris, Melformator-ATNS, KAY BE, Galin, Alexfuko и Melformator-WAYSIE. Обещават да миксират електронна музика с алтернативен рок, любовни балади и класическа музика и са се заканили да накарат всички присъстващи да танцуват.

Сподели в: