Музикален фестивал „Camerata“ в Пловдив

На 23, 25 и 26 ноември 2011 в салоните на Арт Галерия – Музей „Филипополис“ ще прозвучат камерни произведения от Вивалди до Чайковски. Участници в трите концерта са трима млади, но с голям международен авторитет музиканти. Баритона Алек Аведисян – един прецизен млад музикант, който освен оперните роли покорява световните сцени и със своите камерни концерти. Цигуларят Марио Хосен – съвременния Паганини,
виртуозът с впечатляващ стил на изпълнение, който майсторски съчетава класическия подход с филигранната романтична изразителност. Сопраното Силвия Тенева – любимата ученичка на ненадминатата Райна Кабаиванска, съчетала в сценичните си изяви нежността на Жулиета и решителността на Вагнеровите героини.

Организаторите на Фестивал „CAMERATA“, Фондация „Музикална младеж“ и Арт Галерия – Музей „Филипополис“ предоставят сцена на млади изпълнители в сферата на камерното музициране, в атмосферата на Пловдив от епохата на Възраждането и заобиколени от картините на най-известните български художници. В бъдещите издания на Фестивала ще бъдат канени млади музиканти с определен интерес към камерната музика от целия свят.

Сподели в: