Музеите в Мадрид са с рекордна посещаемост

Големите музеи в Мадрид са регистрирали рекордна посещаемост през 2007 г. Музеят Прадо е бил посетен от 2,65 милиона души, което представлява повишение с 23% спрямо 2006 г., сочат публикувани вчера статистически данни.

Успехът на музея, в който се съхраняват творбите на големите испански художници Гоя, Веласкес и Ел Греко, се обяснява с откриването през октомври на ново модерно крило и безплатния вход за посетители, който беше установен в края на деня.

Броят на посетителите на частния музей Тисен-Борнемиса се е увеличил с 33%, като е бил посетен от 978 000 души, най-вече заради експозиция, посветена на последните пейзажи на Ван Гог. Музеят Рейна София е регистрирал 1,57 милиона посетители или увеличение с 10% спрямо 2006 г. въпреки кризата, която изпита миналата година музеят, посветен на съвременното испанско изобразително изкуство.

Като цяло една от главните туристически атракции в испанската столица са именно разположените близо един до друг музеи, които се намират в центъра на Мадрид .

Сподели в: