„Моят първи Larousse на въпросите“ – енциклопедия за любознателни

Излезе поредното издание на „Моят първи Larousse на въпросите“ – неоценим фундамент от знания, който дава самочувствие на дечицата, запознавайки ги с научни факти и истини от всички области на живота.

„Моят първи Larousse на въпросите“ (Издателство "Колибри", превод: Валентина Бояджиева, цена 23 лв., 160 стр., твърди корици) съдържа над 300 малки, големи и още по-големи въпроси, с които любознателните палавници измъчват родителите си, докато се опитват да пораснат по-бързо! От тази книжка те ще научат колко мускула има човешкото тяло, защо хипопотамите непрекъснато се прозяват, дали всички деца са умни, защо през есента листата на дърветата падат и къде се намираме, преди да се родим. Нещо повече – после спокойно могат да изпитат мама и татко и да им обяснят на какво се дължи хълцането, например, и защо не можем да правим само онова, което ни се иска.

Албумите Larousse са истинско вълшебство – с красиви твърди корици и умело разпределено пространство за текст и изображения – те са радост както за ума, така и за окото. Информацията е поднесена на достъпен език и превръща образователния процес в развлечение без аналог!

Вътре ще намерите отговорите на тези и на много други въпроси:

Защо има приливи и отливи?

Защо не можем да правим само каквото ни се иска?

Защо растенията са зелени?

Защо има момичета и момчета?

Защо небето е синьо?

Авторите

Тази поредица албуми с чудесни рисунки и забавни обяснения ще ви обвърже със Света на знанието силно и необратимо. Щедро илюстрирани, поучителни и богати на гатанки и игри, енциклопедиите Larousse съблазняват с любопитни факти и научни истини, поднесени хитроумно и достъпно. Ще преоткриете Земята и Човешкото тяло. Ще узнаете кой е Народът на Слънцето и защо съвременността се вълнува от древните цивилизации. И още: кой е най-големият поспаланко сред животните, с какво са невероятни Невероятните динозаври, къде се намира най-големият язовир в света, какво е общото между гребното колело и вездесъщия Леонардо да Винчи… Албумите Larousse са вълшебство – с тях ще трупате знания, докато се развличате. С красиви твърди корици и талантливо разпределено пространство за текст и изображения – те са радост както за ума, така и за окото!

Сподели в: