"Моята голяма нощ" с премиера на 15 юли

На 15 юли (петък) ще се състои премиерата на новия испански филм "Моята голяма нощ" на Алекс де ла Иглесия – един от майсторите на испанската черна комедия

Безработният Хосе е нает от агенция за намиране на работа и изпратен в покрайнините на Мадрид, за да работи върху снимките на специална телевизионна програма за Новогодишната нощ. А Алфонсо е харизматична музикална звезда. Той е способен на всичко, за да се увери, че изпълнението му ще има възможно най-широка аудитория.

Действието се развива в средата на август. Стотици хора като тях са окошарени на горещата снимачна площадка седмица и половина, където денонощно не спират да се смеят фалшиво и да се преструват, че празнуват идването на Новата година отново и отново. Никой не е щастлив. Снимките нямат край…

Във филма „Моята голяма нощ“ участва музикалната поп икона Рафаел и още много известни испански гласове.

Награди:

Филмът е гледан от над 500 000 зрители в Испания, като има 4 номинации за наградата "Гоя": за най-добра художествена режисура, за специални ефекти, за звуков дизайн и за костюми.

"Моята голяма нощ" е носител на наградата „Feroz“ за най-добра поддържаща роля на Марио Касас и 3 номинации: за най-добър комедиен филм, най-добра поддържаща женска роля Бланка Суарес и за най-добър трейлър.

Сподели в: