Моята България – изложба фотография на Инко Бургелов

На 27 август 2007 г. (понеделник) от 19 часа в зала КДК, в град Димитровград ще бъде открита първата самостоятелна изложба – фотографии на Инко Бургелов. Експозицията е посветена на 60 годишнината от създаването на родния град на автора и цели да покаже красотата на България видяна през неговия обектив. През последната година Инко Бургелов е спечелил 5 награди за фотография и за първи път ще покаже на широката публика едни от най-добрите си творби. Всеки кадър крие зад себе си цяла история, която само авторът може да разкаже с неподражаемата си жар, струяща от фотографиите. Изложбата ще бъде част от празниците по честване на годишнината на града и освен в галерията, гражданите и гостите на Димитровград ще могат да се насладят на мултимедийна разходка из България на голям екран на централния площад.

Инко Бургелов е собственик на известната българска фирма за производство на спортна екипировка “Бургелов”. Той започва да се занимава с фотография още през далечната 1965 г.. Член е на първия кино клуб “57”, а през 1978 ръководи фотоклуб. Освен останалите си многобройни занимания Инко Бургелов е член и на Ротари клуб – Димитровград и Председател на комисията за ротарианско приятелство дистрикт 2482 .

След официалното откриване ще можете да се насладите на неговата работа в сайт създаден да помести снимките от “Моята България”. Печелил е много награди от конкурси, сред които:

2006 г. – Digital world –“Футболни страсти 2006” – 1-во място – снимка “Фенска идилия”

2006 г. – Lacoste – “Флиртувай с живота” – 1-во място – снимка “July Morning”

2006 г. – Конкурс на в-к”Хасковска Марица” – 1-во място – снимка “July Morning”

2006 г. – Digital world – “България, която обичам” – 1-во място – снимка “Янтра, хубава Янтра”

2007 г. – Digital world – “Детство мое” – 3-то място – снимка “Я! … Още едно зъбче!?”

2007 – Номинация в конкурса “100 мига от лятото” – Германос – снимка – "Първи урок по парапланеризъм"

Сподели в: