"Море на живите" – нова книга от Александър Секулов

Александър Секулов и издателство "Изток-Запад" Ви канят на представянето на новата книга "Море на живите" на 8 февруари (сряда) от 19:00 ч. в зала "Миръкъл", ет. 5, Театър "Българска армия" (ул. Г.С.Раковски 98).

За книгата ще говори Бойко Ламбовски.

Александър Секулов получи АСКЕЕР 2016 за драматургия за пиесата си "Няма ток за електрическия стол", а сега успява да изненада литературната общност с поетичната си книга "Море на живите". Авторът е драматург на Драматичен театър Пловдив и доказал се човек на словото с богат списък от творби и множество отличия и награди. Написал е романите "Гравьор на сънища", "Господ слиза в Атина", "Островът", "Скитникът и синовете". Автор е на поетични и есеистични книги.

Книгата му "Море на живите" е определена от литературния агент Светлозар Желев като "един от най-добрите поетични текстове през последните години, книга явление".

А писателят Недялко Славов е написал: "Сред цялата мимолетна, скрежна, топяща се без следа словесност, държа тази книга на Александър Секулов и си мисля. Мисля си за Поезията. За това, че тя е отказ от Смъртта, за това, че тя е апотеоз на Живота. Мисля си и за старите, мъдри, големи римски поети, които превръщаха Времето в събеседник, Жената в Битие, а Битието обратно във време. Мисля си и за хекзаметричното стихосложение, с цезура в средата, оставена за придихание на нас, читателите, когато изказваме високото Слово. Мисля си. Прочетете тази книга. Зная, че ще мислите същото."

Сподели в: