МОНТФИЗ Арт Фест 2013 в Созопол

От 20-ти до 28-ми юли 2013г. в Созопол за четвърта поредна година се провежда единственият по рода си у нас фестивал на изкуствата МОНТФИЗ.

За девет дни участниците във фестивала усъвършенстват уменията си по актьорско майсторство, пеене, танци и творческо писане под ръководството на едни от най-изявените и утвърдени професионалисти в съответните области като Иван Бърнев, Башар Рахал, Пенко Господинов, Етиен Леви, Георги Господинов и др.

Целта на организаторите от Община Созопол и Сдружение с нестопанска цел „МОНТФИЗ” е да дадат шанс за обучение и изява на непрофесионалисти в областта на актьорското майсторство в три възрастови групи – деца, младежи и възрастни.

За пръв път в МОНТФИЗ Арт Фест се включват и чуждестранни преподаватели!

Специално за Фестивала от Москва пристига актрисата, режисьор и театрален педагог, специалист в областта на биомеханиката на Мейерхолд – ДАРИЯ ДЕНИСЕНКО (на снимката вдясно). Тя ще проведе седемдневен уъркшоп по биомеханика на Мейерхолд.

Отново от Москва идва и проф. Владимир Никитин, който ще ръководи уъркшопите по психодрама, Комедия дел арте и "Техниката Двуликият Янус".

Новост за фестивала е участието на деца от 8 до 13 години, които могат да се включат в лятната акедимия на изкуствата самостоятелно или със воите родители.

Фестивалните вечери ще радват гостите на Созопол с богато разнообразие от представления на различни актьорски и вокални школи от цялата страна.

В рамките на Фестивала всеки ден се провеждат кандидатстудентски консултации за НАТФИЗ с преподавателите, които приемат класове през учебната 2013/2014 година – проф. Пламен Марков и доц. Ивайло Христов и техните екипи: Пенко Господинов, Иван Радоев и Кристина Янева!

Във Фестивала могат да се включат всички, които искат да станат част от това незабравимо лятно преживяване и да почерпят практически опит директно от едни от най-изявените специалисти в сферата на театъра, музиката и литературата.

Заявки за участие във фестивала може да направи всяка артистична личност, самодейна трупа или непрофесионална вокална формация чрез страницата на фестивала в интернет на адрес: http://www.montfiz.com/artfest2013-zapisvane

Сподели в: