Монсерат Кабайе и Монсерат Марти идват в София с най-добрия си репертоар

Световноизвестната оперна прима Монсерат Кабайе и дъщеря й Монсерат Марти идват за концерта в София с най-доброто от репертоара си. Двете ще пеят на една сцена на 27 септември в зала 1 на НДК.

Програмата на изключителните диви е разделена на две части. Българските ценители ще видят на живо изпълненията им на пиеси  на Маскани, Хендел, Пучини, известни творби, като Хабанера от операта "Кармен" на Бизе, "Песен на гълъба" от Барбиеро де Лаварес, Мюзета валс от "Бохеми" на Пучини и др. Публиката ще бъде очарована и от популярните "O mio babbino caro" и "Двете котки".

Специално за концерта им в България пристига музикалният директор на Флорида Гранд Опера – Рамон Тебар. Той ще дирижира симфоничния оркестър на Българското национално радио, под чиито съпровод ще пеят двете прими. За да репетират с него, те ще пристигнат три дни преди своя концерт.

Монсерат Кабайе споделя, че е изключително радостна след повече от 10 години отново да се върне за концерт в София и то заедно със своята дъщеря – Марти. От първото й посещение до сега младата Монсерат има изключително успешни музикални сезони и прекрасни роли, с които прави турнета в едни от най-реномираните оперни театри по света.

Като жена, ценяща семейния живот и взаимоотношения, Кабайе се гордее с постиженията на дъщеря си. "Смятам, че съм щастлив човек, защото съдбата ми даде възможност да напрявя кариера, но за мен на първо място е семейството", споделя Кабайе. Нейн съпруг е известният испански оперен певец Барнаби Марти, от когото са дъщеря й Марти и синът й Барнаби.

Извън операта, Кабайе е всеобща любимка благодарение на обичта си към рока и сътрудничеството си с Фреди Меркюри в хита от Олимпийските игри през 1992 г. „Барселона“. След смъртта на солиста на Queen тя никога не изпълни с друг певец този дует.

Българските зрители имат уникалния шанс да видят отново, и вероятно за последен път, голямата Монсерат Кабайе благодарение на продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж“. Билети могат да се купят в системите на eventim.bg.

Сподели в: