Моноспектакълът SOS, Любов! кани публика на 7-ми октомври

Спектакълът SOS, Любов! продължава своето театрално пътешествие и през месец октомври. Първата фиксирана дата е 7-ми, от 19:00 ч. в Арт На Тъмно Зона, Варна, ул. Стефан Стамболов № 2. Очаква се още една, която ще се определи допълнително.

Тъй като входът на "SOS, Любов!" е свободен, а капацитетът на залата ограничен, приканваме всички почитатели на театралното изкуство да заявят предварително присъствието си на телефон 0887 933 047, за да им се запази съответно място.

Още за SOS, ЛЮБОВ:

моноспектакъл на Пламен Димитров по мотиви от творчеството на Фредерик Бегбеде

Сценичен вариант: Елица Матеева

Видео (камера и монтаж): Нено Белчев

Дефицит на оригинална музика: Елица Матеева

Движенческа партитура: Стела Филипова

Постановка: Елица Матеева

В мултимедията участват: Стела Филипова, Сава Попов и Елица Матеева

"Първо е ред на годината на страстта. После на годината на нежността, накрая настъпва годината на скуката. Първата година човек казва: "ако ме напуснеш, ще се убия." Втората година шепне: "Ако ме напуснеш, ще страдам много, но… ще ми мине". А на третата, казва: "Ако ме напуснеш, ще изстудя шампанското".

Никой не си дава труда да ви предупреди, че любовта трае три години. Три години! Първата година се купуват мебели, втората – се разместват мебели, на третата – се делят мебели."

Фредерик Бегбеде

Спектакълът по мотиви от хитовата книга на френския писател Фредерик Бегбеде „Любовта трае три години" е смел театрален експеримент, една алтернативна форма, която балансира на границата между театъра и киното, разказана от популярния актьор от трупата на варненския Драматичен театър "Стоян Бъчваров" Пламен Димитров. В рамките на един час представлението смесва и редува танцови и кино елементи, подплатени с нестандартната мултимедийна визия на видеоартиста Нено Белчев и изящните танци на Стела Филипова и Сава Попов.

„Фредерик Бегбеде е като хирург – разрязва туморите на обществото, без да му трепва ръката. Пише с ирония, а за мен иронията е съвременното оръжие срещу глупостта и пошлостта. Така се роди проект за театрален спектакъл в несценично пространство. Да работиш извън институционалния театър е предизвикателство, вярно, много по-трудно, но артистът, струва ми се, диша по-леко.”

Елица Матеева, постановчик и сценарист на спектакъла

Проектът е разработка на Сдружението за международен културен мениджмънт "Морско синьо" и Арт На Тъмно Зона и се осъществява с финансовата помощ на Община Варна по програмата "Варна – територия на творчеството" в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г.

Сподели в: