"Момче" на Александър Маринов бе определен за най-добър сценарий в европейски младежки конкурс

"Момче" на Александър Маринов получи от Little Big films наградата за най-добър български сценарий в международния конкурс за късометражен филм на европейската мрежа за младежко кино Nisi Masa. В него участваха над 50 талантливи кандидат-сценаристи, които търсиха вдъхновение в тазгодишната тема на конкурса – "Бягство".

Побдителят Александър Маринов работи като асистент-режисьор и има опит в създаването на много късометражни филми и рекламни клипове. Неговият сценарий бе избран единодушно от журито в състав: Методи Петриков (продуцент), Димитър Коцев-Шошо (сценарист), Тома Вашаров (режисьор), Юри Стайков (участник в конкурса през 2006 г.) и Яна Мошолова ( представител на Nisi Masa).

"Част от философията на нашия екип е да подкрепяме и стимулираме млади хора, интересуващи се от независимо кин", каза Светослав Дойчинов от Little Big Films. "Хубаво е да застанем зад автори, които искат да реализират малък (по дължина) филм с голяма идея и с голям потенциал. Това са хората, които един ден могат да направят и големи филми", обясни той.

На церемонията по награждаване победителят получии чек за 1000 евро и книгата "Невидимият филм" на Жан-Клод Кариер – като специален комлимент от Little Big Films.

Сподели в: