"Момчето с колелото" – компактдиск с инструментални пиеси и песни на "Богдан трио"

Братята Димитър и Недко Богданови и Ани – дъщеря на Димитър предлагат програма с много интересна музика в новоизлезлия компактдиск "Момчето с колелото". Базата е българската народна музика, но пречупена през вижданията на тримата музиканти. Всяка песен или пиеса е във фолклорен дух, но са използвани похвати и от други жанрове. Така цялостното впечатление от тях е за дълбоко познаване на народната музика и в същото време – за изключително богато музикантско мислене, подчертана импровизация и свободно владеене на гласа и инструмента.

Както отбелязва в анотацията към диска Теодосий Спасов: "Пиесите в албума са създадени и поднесени с изключителен вкус, изобретателност и чувство за хумор, характерно за музиканти с професионална подготовка и творческа свобода.”

Димитър и Недко са възпитаници на Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев” в Котел, а Ани все още е ученичка в музикална паралелка със специалност народно пеене. Димитър Богданов е свирил с най-известните тракийски оркестри, а от 1998 г. работи заедно с брат си. Солист е на оркестър "Млади тракийци”. Недко също е минал през школата на сватбарските оркестри. Двамата създават проекта "Шарена сол”, който се радва на голям успех в България и Европа.

Сподели в: