"Момчето, което заобича Ингве" – филм с вход свободен

Младежкият фестивал на Варн – Фън Сити 2017 съвместно с „5 и 1|2 скандинавски визии за култура" в съботно матине, на 29 август, от 11:00 ч. в Градската художествена галерия-Варна, ще се прожектира филма

Момчето, което заобича Ингве, The Man Who Loved Yngve, Mannen som elsket Yngve
Норвегия, 2008, 90’
Режисьор Стиан Кристиансен
В ролите: Ролф Кристиан Ларсен, Артур бернинг, Ида Елизе Брох

Ноември 1989. Берлинската стена пада, а седемнайсет годишният Ярле от норвежкия град Ставангер все още не подозира, че животът му предстои да се промени. Свикнал е да има всичко: най-готиното гадже на света и най-страхотните приятели, с които тъкмо са си спретнали пънк банда. Но когато поп фенът Ингве идва в класа, всичко се обърква – Ярле не може да се откъсне от него и да спре да прави неща, които по принцип ненанвижда като например да слуша диско и да играе тенис. Бавно, но сигурно, той успява да отблъсне всички около себе си и да разбере какво означава да си наистина сам.

Награди:
4 награди „Аманда” на Норвежката филмова академия – за най-добър филм, най-добър младежки филм, режисура и монтаж

Преди прожекцията кратко въведение, посветено на форума „5 и 1|2 скандинавски визии за култура" и съвременното норвежко кино от Елица Матеева -критик, режисьор и артистичен директор на „5 и 1|2 скандинавски визии за култура"

Вход свободен.

Филмът е осигурен с любезното съдействие на Pozor и фестивалът „Северно сияние”.

Сподели в: