"Моментът" от Дъглас Кенеди

На 10.12.2012 г. в България излиза поредният роман на един от най-изобретателните и най-продавани съвременни автори – Дъглас Кенеди.

„Моментът“ (превод: Невена Дишлиева-Кръстева, цена: 20 лв., 424 стр.) е разтърсващ разказ за приятелство и предателство, за драмата на личния избор, за неведомите пътища на чувствата. Действието ни отнася в Берлин, в тягостните години преди падането на Стената. Томас Несбит е писател, който живее уединено, контактува единствено с двайсетгодишната си дъщеря и се опитва да преглътне края на дългогодишния си брак. Докато една мразовита сутрин не получава известие за колет от Дусман – загадъчна жена, белязала миналото му с ефимерна, но страстна любовна афера.

Дъглас Кенеди е американски писател, повелител на съспенса, популярен като любимец на френската читателска аудитория – през април 2007 г. става Кавалер на Ордена на литературата и изкуството – най-високото професионално отличие във Франция. Ключова тема на романите му са абсурдите на лъскавия, „цивилизован“ свят, коренящи се в подземията на човешката същност, парадоксалната близост между ежедневното и опасното, между патологията и нормалността. Героите на Кенеди са психологически плътни, достоверни личности, а сюжетите са безмилостно увлекателни и динамични, просмукани от черен хумор и сарказъм.

Сподели в: