Модно дефиле "Това е сега" в Софийска градска галерия

Бакалаври и магистри от специалност Мода на Националната художествена академия ще покажат свои колекции в Софийска градска художествена галерия. Събитието ще е с благотворителна цел, а младите дизайнери са възпитаници на проф. Греди Асса.

За 13-та поредна година се организира провеждането на  благотворително модно ревю в помощ на абитуриенти-сираци.
За първи път в рамките на тази проява няма да се представят вече утвърдени и известни творци, а модните експерименти на най-млади български дизайнери. Ежегодно по време на това ревю се набират средства за абитуриентския бал на деца без родители от контингента на Червения кръст. Така се подпомага закупуването на тоалетите, обувките, аксесоарите и кувертите за абитуриентската им вечер. Младите стилисти ще покажат колекции, вдъхновени от различни течения в изобразителното изкуство и архитектурата, претворени в силуети и форми. Проектирани от тях щампи и ръчно рисувани мотиви изграждат новите дизайнерски решения.

Дефилето „Това е сега” е едно от събитията,  с което специалността „Мода” с ръководител проф. Греди Асса отбелязва 10-годишнината от създаването й.  За изминалите 12 години спонсорът на събитието – Мото-Пфое успяха да направят по-щастлив бала на близо 400 абитуриента от контингента на БЧК със събраните над 200 000 лева.
 
Ревюто ще се проведе на 16 април (четвъртък) 2009г. от 19.00 часа.
 

Сподели в: