"Модерният светец" – фотографска изложба на Ивайло Петров

На 18 март в 19.00ч., в галерия-сутерен на Фотосинтезис арт център в София ще бъде открита фотоизложбата “Модерният светец” на Ивайло Петров. Това е първата мусамостоятелна изложба, в която той представя фотографии от проекти, по които е работил в последните няколко години. Една част от тях са плод на професионалните му ангажименти, но в селекцията присъстват и лични проекти на фотографа.

Обединяващата тема в показаните фотографии е човекът, а предпочитанието на автора към концептуалния портрет присъства във всичките му проекти, комерсиални или лични. Според Ивайло Петров правейки портрет на човек, артистът неизбежно прави портрет и на самия себе си и това го превръща едновременно в много изискваща, но и много удовлетворяваща задача.  

Изложбата ще е отворена за публиката от 18 март до 9 април от 10:30 до 20:30, всеки ден.

За автора: Ивайло Петров е на 26. С фотография започва да се занимава през 2006г. По-малко от година по-късно печели първата си награда от конкурс, случайно или не – организиран тогава от "Фотосинтезис".

Нарастващият интерес на автора към портретната и макро фотографията с времето му носят все повече отличия в тези жанрове, като счита полуфинала на конкурса Hasselblad Masters за едно от ценните признания за работата си на международно ниво.
Вярва, че за да е наистина добър в това, което прави, човек трябва да го обича и да му е отдаден безусловно и приема работата си и като начин на живот.  

Смята, че пътищата на търсещия човек във фотографията рядко се ограничават само до един и настоящата изложба е ретроспективна за работата му в последните няколко години.  

Сподели в: