Модерен театър откри с "Божествата на касапите"

Новият Модерен театър отвори врати с премиерната постановка "Божествата на касапите" от Ясмина Реза. Още Нострадамус е предсказал, че премиерата ще се състои на фаталния 13 април, пошегува се проф. Пламен Марков, режисьор на постановката. Но напук на фаталистите, премиерата бе не просто успешна и приветствана от арт гилдията с бурни аплодисменти. "Божествата на касапите" напомни на публиката, че родният театър е буден, а не спи "блажен" сън в забвение.

"Вие успяхте", изрече гордо министърът на културата проф. Стефан Данаилов, прегърнал колегата си Ивайло Христов, който е арт директор на Модерен театър. България има своята нова театрална сцена, която чакаше звездния си миг цели две години, докато сградата се ремонтираше. Но през този и следващия сезон трябва да очаквате много изненади, обеща изпълнителният директор Дмитрис Арванитис.

"Божествата на касапите" от Ясмина Реза бе поставена за първи път на родна сцена от проф. Пламен Марков.
Дали четири пораснали момчета и момичета, поели по своя жизнен път, ще съумеят да посочат вярната посока на собствените си деца? Дали е възможно да познаваш детето си, когато не познаваш самия себе си и човека до теб? И какво става с нас, когато пораснем-губим ли очарованието и първичността си…или да. На тези и някои други въпроси четирима прекрасни актьори не разсъждават, а просто говорят, смеят се или гневно крещят. Но не мълчат. Защото всички ние търсим отговорите…

Ирини Жамбонас, Кристина Янева, Пенко Господинов и Иван Радоев бяха перлите в премиерната постановка на Модерен театър, с която се даде начало на един от най-амбициозните арт проекти у нас.

Новите постановки
Моноспектакълът "Секс, наркотици и рокендрол" в изпълнение на секс символа Асен Блатечки ще изгрее на афишите на Модерен театър до края на месец април. Режисьор на постановката е Ивайло Христов. Другото заглавие, което очакваме от него е "Да играеш жертвата".

"Царят на комедията" Филип Аврамов също ще се представи на сцената на новооткрития театър с моноспектакъла си "Пещерният човек".

Кино режисьорът Людмил Тодоров ("Шивачки", "Емигранти", "Любовното лято на един льохман") ще участва в звездния състав на Модерен театър с постановката "Самотният Запад" по текст на Мартин Макдона.

***

Новият Модерен театър отваря врати

Сподели в: