Моден конгрес ще се състои в Русе

На 17 март 2010 г. в Пресклуб БТА се проведе пресконференция по повод предстоящия Международен моден конгрес – Русе 2010, организиран от Richmart Innovation и съорганизатор Община Русе.

Международният моден конгрес ще се проведе между 23-24 април 2010г. в град Русе. Неговата цел е да бъде място за бизнес среща на Западна Европа с конфекционната и модна  индустрия на Балканите и платформа за дизайнери, хората, без които създаването на мода е невъзможно.
По време на пресконференцията беше показано представително ревю „БГ мода” с колекции на Мария Недкова, Албена Александрова, Жана Жекова, София Борисова.

В пресконференцията участваха:
Г-н Мартин Йорданов, организатор на Richmart Innovation, Г-жа Мариана Манолова, изпълнителен директор на БАПИОТ (Българска асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил); Г-жа Даниела Симеонова, представител на БСПЛП (Браншови съюз на производителите от леката промишленост) – Русе; Проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода и водещ на пресконференцията.

На пресконференцията беше представено писмо за подкрепа от инж. Божидар Йотов, кмет на Община Русе, която ще бъде домакин на престижния форум, който „не само ще подобри местната икономика, ще повиши активността на леката промишленост, но и ще бъде от полза за жителите на общината”.

Сподели в: