Мобилна инсталация Super EGO

На 3 юни, от 18 до 21 ч. в Хладилния завод, ул. "Индустриална" 11,  ZONA CULTURA fest ще представи мобилната инсталация Super EGO на Калина Христова и студенти от магистърска програма „Илюстриране и графични технологии“ и бакалавърска програма „Пластични изкуства“ – модул „Графика и илюстрация“ в Нов български университет.

От представата през въображението, до реализацията участниците в проекта отговарят на един въпрос: „Как изглежда твоето Super EGO?“

Super EGO представя книгата като основен фундамент на човешката култура, но в случая не акцентира върху четенето, а върху илюстрацията – следата на художника, която той остава по белите страници. Инсталацията представлява две огледално разположени разтворени книги, разделени от широк и дълъг коридор, превърнат в миниатюрна галерия. Размерите на книгите са увеличени многократно, за да допълнят концепцията на проекта, а именно да пресъздадат величието на книжното тяло.
Проекта ще бъде изграден на място и е проектиран специално за ZONA CULTURA fest, като форма на подкрепа на трансформирането на едновременно на проблемна градска среда и културния живот на София.

Калина Христова преподава от 10 години в Нов български университет и за това време непрекъснато подхранва свежестта на идеите си, чуството си за хумор и най-важното – връзката със студентите, онази духовната, която превръща общуването в приятелство, обучението в удоволствие, а творческия процес в изкуство.

В „Super EGO“ участват:
Калина Христова, Бранимир Младенов, Лусина Терзиян, Тея Божилова, Милена Петрова, Аделина Михайлова, Диана Стаматова, Станимира Грозева, Йорданка Мишева, Ромина Михайлова, Мартин Петров, Самуил Терзиев, Николай Станев, , Дамян Костов

Заедно всички те ще запълнят страниците на тези две книги, за да може Вие да се разходите сред тях.

Сподели в: