Много шум за нищо“ се играе юбилейно в Театър Българска Армия“

На 18.12.2007г. (вторник) в Театър Българска Армия се играе юбилейно "Много шум за нищо" от Уилям Шекспир.

Спектакълът „Много шум за нищо” се играе вече 10 години. Дългият живот на тази постановка има няколко обяснения. Не е случайно това, че Уилям Шекспир е и днес най-изпълняваният автор от световната драматургия. Трябва да признаем, че заслужава внимание факта, че вече толкова години гениалният Шекспир звучи все така актуално и за младата ни публика. В този смисъл не е случаен и изборът на Красимир Спасов да постави една от трите най-добри комедии на английския бард. (Другите две са „Както ви се харесва” и „Дванадесета нощ”.) 

Не е случайно и решението на режисьора да покани Стефан Вълдобрев да напише музиката. Но зрителите, които познават творчеството на композитора, не могат да не признаят, че песента „Рай” не стана хит случайно. Тя е и първият саундтрак към театрална постановка правен у нас.

След толкова „случайности” не можеше закономерно в този спектакъл да не блестят  и талантите на – Иван Радоев, Кристина Янева, Камен Донев, Анастасия Ингилизова, Йоана Буковска, Стефания Колева, Иван Ласкин, Георги Къркеланов, Ненчо Илчев, Веселин Ранков, Георги Новаков, Милен Миланов, Мирослав Косев, Мимоза Базова, Вълчо Камарашев, Алксандър Дойнов и юбиляра Мирослав Пашов, който също не случайно на този ден ще чества своята 50-годишнина.
   
Но да не забравяме и съзвездието от актьори играли в самото начало от дългия път на този, смело можем да го наречем култов спектакъл  – Петър Гюров, Илия Добрев, Цветан Даскалов, Стефан Вълдобрев и незабравимите Стоян Стоев и Асен Кисимов – вечна им памет.

превод – Валери Петров
постановка – Красимир Спасов
сценография и костюми – Радина Близнакова
пластика – Татяна Соколова
музика – Стефан Вълдобрев

Този рай води в ада
Този рай води в ада
Този рай……………….

Любовта това е сладък пай от рая.
Всеки час страст и сласт
Тя мир не знае,
Тя мир не знае,
Покой не знае,

Тя !!!

Сподели в: