Много смях на "Натрапникът" от Франсис Вебер

Тази събота бях на представлението в Сатиричния "Натрапникът". Чувал съм за комедийния гений на Франсис Вебер, имах и удоволствието да гледам преди време друга пиеса от него, "Вечеря за тъпаци". Бях очарован, наистина. Който е гледал, знае. Затова и не би трябвало да се учудвате, че с нетърпение чаках момента, когато завесата ще се вдигне.

Първите 5 минути от началото ми се сториха все пак скучни, но това е било сигурно заради нетърпението ми, а 5 минути са напълно достатъчни да се запознаете с героите и да започне същинската част.

Няма да давам ревюта на историята, защото няма как да не издам нещо, което ще ви развали впечатлението, но ще кажа, че, както и във "Вечеря за тъпаци", така и тук ситуациите са комични до абсурдни и същевременно изглеждат прекалено реалистично. Смехът е гарантиран!

Това се дължи и на усилията на режисьора и актьорския състав, разбира се. Режисьорът е Николай Гундеров, който вече е свикнал с работата по Вебер, защото е бил асистент на Иржи Менцел, режисьорът на "Вечеря за тъпаци". А актьорите – всичките са избрани много добре и се справят дори още по-добре в изиграването на ролите си, великолепни са! Става дума за Слав Бойчев, Павел Поппандов, Явор Борисов, Жанет Йовчева, Дидо Мачев и Иван Петков.

Накрая: Видях, че Франсис Вебер е и сценарист на някои френски филми, единият от които гледах, още когато не бях чувал за него – Tais toi, чийто български превод беше "Руби и Куентин", с Жерар Депардийо и Жан Рено. Който не го е гледал, да си навакса, няма да съжалява!

* * *

Вижте още:
Интервю със Слав Бойчев

Сподели в: