„Много думи малко думи” от Люба Александрова в „Къща за птици”

„Къща за птици” и издателство „Фараго” ви канят
на 13 декември 2012 г., четвъртък, от 18.30 на премиера на книгата
"Много думи малко думи" от Люба Александрова.
Художник на корицата: Детелина Тихолова.

Галерия-книжарница „Къща за птици” се намира на ул. “Проф. Асен Златаров” 22 в София.

ЗА КНИГАТА

Илиана Илиева, редактор:

Бягаме от поезията
не я забелязваме
правим се че я няма …

Така започва тази книга, която сама по себе си е доказателство за невъзможното бягство на Люба Александрова от поезията. Независимо от превратностите на битието, роденият с творческа мая е обречен да претворява живота чрез средствата на
изкуството, в случая – на словото.
Думите на Люба – и многото, и малкото – насочват и повеждат читателя през иначе необхватните полета на духовния свят и видимите само с „вътрешно око” сцепления между природното и менталното, между магичното и реалното, между общочовешкото и съкровено личното.
Дано след прочита на тази книга повече хора да открият поезията в живота и да не се преструват, че я няма.

Деян Енев, писател:

„Много думи малко думи" на Люба Александрова е най-силната й поетична книга досега. Тя извървя трънлив творчески път, като успя да съхрани и развие главното за един поет – да вижда голямото в малкото. Особено с втората част на книгата – „Малко думи", Люба Александрова уверено пристъпва в чертога на най-добрите български поети. Нейните тристишия, калибровани в традицията на японските хайку, са пронизител-ни късчета българска тъга и земя, фрактали, с помощта на които светът би могъл да се възстанови, ако изчезне. Книгата „Много думи малко думи" показва защо се пише поезия – защото паметта на поезията за разлика от паметта на историята и на хрониката запазва и цвета, и звука, и уханието, и ласката, и сълзата.

Сподели в: