Млади графици и техни преподаватели със съвместна изложба в Стара Загора

Под наслов „Графичен път в Националната художествена академия“ студенти и преподаватели по графика представят съвместна изложба в малката зала на Художествената галерия в Стара Загора.

Изложбата беше открита от директора на галерията д-р Марин Добрев. Според него участниците „са млади хора, които са намерили своите изразни средства и пътуват по свой си начин в пространството, наречено изобразително изкуство“. Това са някои от измеренията, с които ние сега тълкуваме образа на Националната художествена академия, добави той .

„Нов път и нов подход – на Община Стара Загора в подкрепа на всички млади таланти. Графиката отдавна не е присъствала тук, старозагорската взискателна публика ще я оцени – увери зам.-кметът Иванка Сотирова.

От името на творците, представени в изложбата, на откриването присъства доц. Димо Колибаров, на когото предстои изложба в известна галерия в Хамбург и посещение в графичната база Гуанлан в Китай.

Колекцията включва общо 55 произведения на доц. Колибаров, доц. Йохан Йотов, Десислава Христова и техните студенти от последните курсове на Академията Зоран Мише, Васил Ангелов, Лазарина Неделчева, Павел Целковски и др.

Сподели в: